Maribor
18.04.2017

V finalnem obračunu Pokala Slovenije so rokometaši mariborskega Branika kljub borbeni igri morali priznati premoč rokometašem Celja Pivovarne Laško, ki so na koncu slavili z rezultatom 36:28. Za najboljšega vratarja turnirja je bil izbran mariborski čuvaj mreže Gregor Čudič, Blaž Janc kot najboljši strelec in Luka Žvižej kot najkoristnejši igralec turnirja pa iz vrst Celjanov.
Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: Vsekakor je prisotnega nekaj grenkega priokusa, ko izgubiš finale, ampak menim da ko bomo to prespali bomo sami pri sebi spoznali, da smo vseeno dosegli lep uspeh. Na tem turnirju smo prikazali zelo dobro igro in če bi tako igrali tudi v prvenstvu, bi zagotovo stanje na lestvici bilo drugačno. Seveda pa je potrebno Celjanom čestitati za zasluženo zmago, edino kar je škoda da nam je v tistih dveh trenutkih, ko smo se jim skoraj povsem približali, padla koncentracija. Nato so si priigrali prednost 7-ih zadetkov, ki pa je do konca nismo uspeli znižati. Lahko smo ponosni, da smo na obeh tekmah uspeli privabiti lepo število ljudi, ki smo jim po mojem zaupanje povrnili z dobrima predstavama.
Sebastjan Sovič, trener RK Maribor Branik: Celje je boljše moštvo in zasluženo so osvojili pokalno lovoriko. Moram pa tudi čestitati svojim fantom za prikazano v teh dveh dneh. A moram priznati, da mi je pošteno žal za začetek te finalne tekme. Pričeli smo medlo in neodločeno, kar je znak naše neizkušenosti in da takšnih tekem še nismo odigrali. Smo pa pridobili nove izkušnje za nadaljevanje njihovih športnih karier.