08.03.2018

Šport prinaša vzpone in padce. To je na svoji koži občutil tudi najboljši slovenski tekvondoist olimpijskega sloga WTF Ivan Trajković. Na nedavnem tekmovanju za svetovni pokal v Mariboru je v kategoriji do 87 kg osvojil tretje mesto, ob koncu minulega tedna pa na podobnem tekmovanju v Sofiji, na katerem je bila tekmovalna zasedba še bolj kakovostna, prvo. "V Mariboru sem pred svojimi navijači želel izkazati, toda moji nastopi niso bili na pravi ravni. Tekmovanje v dvorani Tabor je bilo moje prvo v sezoni, motivacija je bila, toda na borišču nisem deloval tako, kot sem si želel. Veliko bolje mi je šlo v Sofiji, čeprav so bili tekmeci še bolj kakovostni. Med razočaranjem in podvigom je tanka črta," je po enajsturni vožnji s kombijem od Sofije do Maribora povedal Ivan Trajković.

Član mariborskega tekvondo kluba je v Sofiji na borišče stopil trikrat. Kot drugi nosilec je bil v prvem krogu prost, v drugem je s 30:10 premagal Ukrajinca Vladislava Bondarja, v polfinalu s 13:1 Grka Christoforosa Kallifonisa in v finalu s 24:20 Angleža Muhammada Lutalo. "Dvoboj proti enem najbolj znanih tekvondoistov na svetu, nosilcu srebrne in bronaste kolajne z olimpijskih iger, je bil prava poslastica. S trenerjem Kristijanom Kovačičem sva skovala ustrezno taktiko, dvoboj sem začel napadalno, z izjemo nekaj sekund druge runde sem ves čas imel točkovno prednost in jo z zbranim in odločnim bojem obdržal do konca obračuna," je Trajković opisal pot do pomembne zmage, ki mu je prinesla tudi deset točk za svetovno in olimpijsko lestvico. "Na prvi sem na približno šestem mestu, na drugi na devetem. Počasi se vzpenjam, kar me navdaja z optimizmom, saj je letos pred menoj še veliko pomembnih tekmovanj."

Še dve kolajni v Bolgariji
V Sofiji se je v članski konkurenci izkazala tudi Sandra Milosavljević (Dragon Ljubljana), ki je bila tretja v kategoriji do 62 kg. "Med mladinci sta nadarjenost potrdila Nik Auguštin (nad 78 kg) in Tilen Ajhmajer (do 68 kg). Prvi je po Carigradu, Mariboru in Sofiji še tretjič stopil na najvišjo zmagovalno stopničko, drugi pa je bil peti," je povedal njun trener v klubu Red Power in tehnični direktor reprezentance Kristijan Kovačič.

Športnik Maribora za leto 2017 je tekmovanje v Sofiji končal z nekaj buškami, vendar ne tako hudimi, da bi ga odvrnile od nadaljevanja priprav na nove izzive. "Nekaj dni bom počival, nato pa me spet čaka trdo delo. Do majskega evropskega prvenstva bom nastopil na še dveh ali treh tekmovanjih za svetovni pokal, da ostanem v tekmovalnem ritmu. Med drugim bom ob koncu marca tekmoval v Maroku, na turnirju za svetovni pokal G2, na katerem sem lani zmagal. Predvidevam, da bo tam konkurenca še zahtevnejša, saj je ob odličnih evropskih borcih pričakovati tudi veliko afriških."

Vir novice: https://www.vecer.com/ivan-trajkovic-med-razocaranjem-in-podvigom-je-tanka-crta-6419868

18.10.2017

Novo tekmovalno sezono 2017/18 so tekmovalke ŠK Favorit začele v tujini. Že drugo leto zapored naše favoritke zastopajo klub in barve Slovenije na mednarodnem turnirju Sissi Cup v Avstriji.

Tako kot lani, se tudi letos naši športni upi vračajo iz Salzburga s kolajnami in veliko motivacije do novih izivov. To leto se je tekmovanja udeležilo 250 deklet iz Nemčije, Bolgarije, Estonije, Luksembourga, Švice, Slovaške, Slovenije, Češke in Avstrije.
V kategoriji 2009 A je Elli Cof v skupnem tekmovanju osvojila 3. mesto, v vaji s kolebnico pa je bila zlata. 
V kategoriji 2007 A je Asja Pučnik v mnogoboju zasedla drugo mesto, v vaji s kolebnico pa je zmagala. 
Prvič se je z rekvizitom predstavila skupinska sestava deklic (Lana Robič, Asja Pučnik, Zara Povoden, Taša Jagodič in Lilit Glavan Čander).

V kategoriji Jugend WKKL B(2005-2011) je ekipa Favorit osvojila 1.mesto, 2. mesto so osvojile Rhythmo - cats iz Luxembourga in 3. mesto za domačinke TGUS.

Tekst: Natalia Belkina

Iskrene čestitke celotni ekipi.

18.10.2017

Tekmovalci KBV RPOFICIOGROUP HWARANGA in reprezentanti taekwon-do zveze so se prejšnji teden udeležili svetovnega prvenstva v  ITF taekwon-doju. Ki je potekalo v Dublinu na Irskem.

Čudovito vzdušje, ki so ga naši športniki gojili vse od odhoda od doma, so vzdrževali vse do konca in niti prihajajoči orkan, ki jih je skoraj zadržal na irskih tleh (saj avioni niso več zapuščali letališč), jim ni ugasnil goreče tekmovalnosti.

Domov so se vrnili s treni medaljami – 1x 3.mesto (Timotej Zavec, junior, I.dan, -50kg, borbe), 1x 3.mesto Urška Gazvoda, senior, I.dan, -62kg, borbe in 1x 2.mesto Sven Hojs, junior, II.dan, borbe.

Ostali udeleženci  (Janin Žnuderl, Alen Preložnik, Domen Kugl, Nejc Gazvoda, Urša Terdin, Žiga Zagoranski) tekmovanja so pokazali vrhunske borbe, žal pa so bili v boju za medaljo premagani!

Iskrene čestitke celotni ekipi.

28.09.2017

Društvo  za  šport  in  rekreacijo  ŽELEZNIČAR   MARIBOR, Cesta  zmage  90, Maribor           

Vabi  k telovadbi  z dolgoletno  tradicijo 

T E L O V A D I M O  S  S T A R Š I                                                          

 

Vadba poteka v  telovadnici   OŠ  Angela  Besednjaka, celjska  11, vsak  torek, od 12. 9. 2017:

18.00 -18.45   ZA OTROKE od 3 - 6 leta  (vadijo sami ali s starši)

 

Za otroke in starše je ta telovadba zmeraj prijetno doživetje. Pridite in se prepričajte.

Prijave  sprejemamo v  telovadnici.       

Informacije (040/459- 609)

31.07.2017

Mariborčanka Anica Gros osvojila prestižni naslov državne prvakinje posamezno.

V soboto, 15. julija 2017 se je na ribniku Jelenče v Pesnici odvijalo državno prvenstvo gluhih v športni ribičiji ekipno in posamezno, ki ga je organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor skupaj v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije. Na prvenstvo se je prijavilo sedem ekip iz DGNP Maribor, DGN Velenje, DGN Celje, DGN Murska Sobota, DGN Dravograd, MDGN Sl. Konjice in DGN Ljubljana. Za ekipo Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor so lovili: Jože Koser-vodja ribiške sekcije, Anica Gros, Zvonko Bizjak in Andrej Klančnik. Tehnična delegatka Športne zveze gluhih Slovenije je bila Sabina Hmelina. Izvedbo tekmovanja smo zaupali Ribiškemu društvu Jelenče, katerega predsednik Marjan Frajzman je uredil strokovno vodstvo in sojenje ter tehtanje ulova. Sodniki so bili: Marjan Frajzman, Aleš Grivec in Rudolf Sina. Tekmovalci so se zbrali ob 7.00 uri zjutraj. Najprej je bil pregled prisotnosti prijavljenih ekip in tekmovalcev, nato pa javno žrebanje lovnih mest. Svečano otvoritev je vodil Milan Kotnik, strokovni delavec-sekretar društva, navzoče pa so pozdravili Jože Koser, vodja ribiške sekcije društva in Sabina Hmelina, delegatka ŠZGS. Ves program in slovensko himno je tolmačila tolmačica Zlatka Hötzl. Pravila tekmovanja je razložil predsednik ribiškega društva Jelenče Marjan Frajzman.

Rezultati ekipno:

 1. MDGN Slovenske Konjice81.740 g
 2. DGNP Maribor58.020 g
 3. DGN Murska Sobota57.520 g
 4. MDGN Velenje30.340 g
 5. DGN Dravograd30.220 g
 6. DGN Celje20.210 g
 7. DGN Ljubljana16.340 g.

Rezultati posamezno:

 1. Anica Gros, DGNP Maribor51.220 g
 2. Ignac Letič, DGN Murska Sobota39.480 g
 3. Silvo Škrget, MDGN Slovenske Konjice35.720 g
 4. Alojz Govedič, MDGN Slovenske Konjice26.200 g
 5. Matevž Marinko, MDGN Slovenske Konjice19.820 g
 6. Edin Buljubašič, MDGN Velenje17.420 g
 7. Ervin Kodrun, DGN Dravograd17.400 g
 8. Andrej Klančnik, DGNP Maribor15.780 g
 9. Marjan Vnuk, DGN Murska Sobota13.260 g
 10. Peter Kvas, MDGN Slovenske Konjice11.440 g
 11. Miran Kolar, DGN Celje10.010 g
 12. Dušan Simčič, DGN Ljubljana9.600 g
 13. Klemen Žnidar, DGN Ljubljana8.540 g
 14. Ljubomir Gotovnik, MDGN Velenje8.460 g
 15. Albin Šmidlehner, DGN Dravograd7.880 g
 16. Igor Mežnar, DGN Ljubljana7.800 g
 17. Drago Brunšek, DGN Celje5.340 g
 18. Marjan Knez, DGN Dravograd4.940 g
 19. Silva Kolar, DGN Celje4.860 g
 20. Bojan Gjerek, DGN Murska Sobota4.780 g
 21. Franc Kos, MDGN Velenje4.460 g
 22. Ivan Vačovnik, DGN Ljubljana3.660 g
 23. Zvonko Bizjak, DGNP Maribor3.420 g
 24. Jože Koser, DGNP Maribor3.380 g
 25. Anton Klepec, DGN Ljubljana2.680 g
 26. Igor Časar, DGN Ljubljana0 g.

Vse ekipe in tekmovalci so pokazali odlično znanje športnega ribolova, predvsem pa veliko željo po zmagi. Zaradi velikega ulova je po 2-eh urah potekalo vmesno tehtanje ulova. O naslovu prvaka je odločilo šele končno tehtanje ulova.

Svečana podelitev pokalov in medalj je potekala takoj po pregledu rezultatov. Razglasitev rezultatov sta vodila Jože Koser in Milan Kotnik ob prisotnosti Sabine Hmelina, delegatke ŠZGS.

Mariborčani so osvojili naslov državnih podprvakov za kar jim iskreno čestitamo. Prav tako je naša članica Anica Gros osvojila naslov državne prvakinje posamezno za leto 2017 za kar ji prav tako iskreno čestitamo.

Fotografije: Milan Kotnik, Bedrija Črešnik, Andrej Trifunovič

Avtor: Milan Kotnik, strokovni delavec-sekretar in podpredsednik športne sekcije

18.04.2017

Športna plesalca Anna Maschchyts in Damir Halužan sta v svoji plesni karieri že opozorila nase. 2010 sta zmagala kot vzahajoči zvezdi v Blackpoolu, Leta 2012 sta postala državna prvaka. Sta tudi finalista treh največjiih plesnih tekmovanj na svetu UK, Blackpool in International. Med njunimi zmagami pa je tudi tisto prestižno iz 2015 Japan open. Na velikončno soboto 15.4. ali bolje rečeno v nedeljo okoli 02 zjutraj sta osvojila naslov evropskega prvaka v WDC ju. Anna in Damir plešeta za Slovenijo in domače Športno društvo Rolly. Kot je izjavil Branko Padjan iz Rolly ja je to za vse nas »najlepši jajc ever«. Po tekmovanju sta izjavila:

»Včeraj sva postala evropska prvaka v zvezi WDC AL in sva presrečna! Dolgo casa sva sla k temu cilju in sva res vesela, da sta se trud in odrekanje poplačala in sva dobila nagrado za leta trdega dela. Tekmovanje se je odvijalo v čarobni dvorani Winter Gardens v Blackpoolu, kar je temu dnevu dodalo se vec čara in je pripomoglo k fenomenalnemu vzdušju. Odplesali smo kar 5 rund (po pet plesov), ampak je legendarni orkester Empress Orchestra poskrbel za to, da nam ni bilo težko odplesat zadnji dve rundi, ki sta se odvijali v večernem delu. Počutila sva se sproščeno in plesala sva dobro in suvereno cel dan. Seveda pa midva vedno "poskrbiva" za to, da se nama vsakič na pomembni tekmi zgodi kaksen pripretljaj, in tudi tokrat ni bilo nic drugace. Anja si je med pripravljanjem kave med rundami opekla dlani z vrelo vodo, tako da si je mogla roke cel dan hladit z ledom in mazati z gelem proti opeklinam. Sreča je bila, da je bila na tekmi prva pomoč, kjer so Anji zelo pomagali in so ji stali ob strani skozi celo tekmo. Zahvalila bi se najinima druzinama za podporo vedno in povsod, najinim trenerjem, Športnemu društvu Rolly, prijateljem in vsem, ki so navijali za naju v Blackpoolu in od dalec po celem svetu! Nacrti so veliko tekmovanje Blackpool dance festival maja v isti dvorani. To je bila pa odlicna generalka.

Finalni razpored:

1st  Damir Haluzan and Anna Mashchyts (Slovenia)

2nd Vladimir Litvinov and Lyubina (Russia)

3rd  Ruslan Khisamutdinov and Alena Rabinovich (Russia)

4th  Anton Lam-viri and Anastasiia Savinskaia (Russia)

5th  Andrey Patrushev and Ekaterina Bralyuk (Russia)

6th Dmitrii Semeshkin and Karina Zadoian (Russia)

Iskrene čestitke za evropski naslov.

18.04.2017

Ju-jitsu klub ADK Maribor je v sodelovanju z Ju-jitsu zvezo Slovenije pripravil 13. Mednarodni turnir ROBI RAJH - MARIBOR OPEN. Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Tabor, 01. In 02. aprila 2017. Tekmovalci šestintridesetih klubov iz devetih evropskih držav so se pomerili v borbah, ne wazi in DUO sistemu - prikaznih tehnikah. Preko tristo tekmovalcev je prikazalo nekaj vrhunskih dvobojev in zavidljivih rezultatov.

Domači tekmovalci, tekmovalci JJK ADK Maribor so pripomogli k nekaterim vrhunskim dvobojem. Izpostaviti je potrebno odlično drugo mesto tekmovalca Anžeta Vujčiča v članski kategoriji do 85 kilogramov ne-waza, drugo mesto Jana Veberiča v kategoriji kateti do 73 kilogramov borbe, drugo mesto Matije Peruša v kategoriji člani nad 94 kilogramov, prvo mesto Tare Štelcar v kategoriji U15 do 53 kilogramov, prvo mesto Pie Drobne v kategoriji U 15 do 58 kilogramov ter drugo mesto Nine Repac v isti kategoriji. Poleg omenjenih rezultatov so mladi upi JJK ADK Maribor dosegli še nekaj zelo lepih uvrstitev v mlajših kategorijah.

Na tekmovanju so v okviru otvoritve tekmovanja častni gosti na povabilo vodstva ju-jitsu zveze Slovenije opravili sprejem za dobitnike medalj iz minulega Mladinskega svetovnega prvenstva v Atenah. Na omenjenem tekmovanju je slovenska reprezentanca osvojila pet odličij in še nekaj odličnih uvrstitev. V reprezentanci sta nastopila tudi  tekmovalca JJK ADK Maribor Nejc Noč in Žiga Kokol, oba v kategoriji borbe do 62 kilogramov. Nejc je osvojil odlično 9. Mesto, Žiga je bil na koncu sedemnajsti.

V okviru tekmovanja je v soboto 1.4.2017 potekalo tudi Finale Jadranske ekipne ju-jitsu lige. Na tekmovanju so nastopile štiri najboljše ekipe po rednem delu: N&F iz Aleksinca (SRB), Panda iz Herceg Novega (MNE), Osensei iz Štipa (MAK) ter JJK ADK iz Maribora. V prvem polfinalu je ekipa JJK ADK Maribor morala priznati premoč ekipi N&F iz Aleksinca, kasnejšemu prvaku lige. Ekipa JJK ADK Maribor je nato premagala ekipo Osensei iz Štipa, ter s tem osvojila tretje mesto.

Ob zaključku slovesnosti je predsednik JJZS Robert Perc podelil diplome za uspešno opravljene višje stopnje pasov. Priznanje za opravljeni 1. KYU sta prejela Anže Vujčič in Uroš Trčak, za opravljeni mojstrski pas 2. DAN Denis Kurbus in mojstrski pas 3. DAN Milan Borko, vsi člani JJK ADK Maribor.

06.01.2017 do 12.01.2017

Spoštovani predstavniki društev!

Obveščamo vas, da smo dne 03.01.2017 pričeli zbirati predloge za podelitev priznanj za športne uspehe 2016 in za Cizljeve plakete.

Predloge lahko pošljete na predpisanih obrazcih (priponka) na elektronski naslov info@szm.si oz. na poštni naslov Športne zveze Maribor do 12. januarja 2017. Upoštevali bomo samo predloge poslane do predpisanega datuma!

Športni pozdrav!

Uroš Lovrenčič,
predsednik Športne zveze Maribor

09.12.2016

Odbojkarski klub Nova KBM Branik Vas obvešča, da bo tekma 10. kroga 1. državne odbojkarske lige, med ekipama:

Nova KBM Branik in Calcit Volleyball,

odigrana v petek, 09.12.2016 ob 18.00 uri v Športni dvorani Ljudski vrt »LUKNA«.

Vljudno vabljeni!

29.11.2016

Spoštovani!

Obveščamo vas, da se je v Mariboru odprl nov regeneracijski center Medela. Njihova posebnost je ta, da edini v tem delu Slovenije izvajajo krio terapijo katere se poslužujejo mnogi vrhunski športniki. Pripravljeno imajo tudi posebno ponudbo za športnike in športna društva.

Pogosto vprašanje v svetu športa je: Kje se nahaja razlika med športno elito in med nami? Odgovor si razlagamo na več načinov, infrastruktura, znanje trenerjev, denar itd. Večina pa jih pozablja na sestavni del trenažnega sistema in to je regeneracija! V vrhunskem športu je regeneracija samoumevena, v nekaterih športih celo bolj pomembna od samega treninga. Koliko vi ozaveščate svoje varovance o regeneraciji? So utrujeni, niso sposobni držati visokega tempa treningov, se pri večini pojavljajo poškodbe? Ravno zato smo za vas ustvarili regeneracijski center Medela! Da bi pomagali mladim in tudi že vrhunskim športnikom doseči njihove športne cilje!

MEDELA, regeneracijski center
Tržaška cesta 65, 2000 Maribor
T: 00386 41 308 670
E-pošta: info@medela-regeneracija.si

Strani

GIBAJ MARIBOR

V mestu ob Dravi bomo odslej še bolj predani gibanju. Na pobudo Športne zveze Maribor je nastal projekt, s katerim želimo narediti korak naprej pri promociji rekreativnega in množično-športnega dogajanje. Gibaj Maribor je iniciativa, katere namen je ljudi navdušiti nad zdravim aktivnim življenjskim slogom in še bolj pritegniti lokalno in širše prebivalstvo k udeležbi na športno rekreativnih dogodkih v našem mestu. Na strani www.gibajmaribor.si boste tako našli vse lokalne športne dogodke, namenjene rekreativcem in ljubiteljskim športnikom. 

Obiščite spletno stran >> www.gibajmaribor.si

Sledite nam

E-novice

Bodite obveščeni o športnih dogodkih na mariborskem območju. Prijavite se na e-novice.