Maribor
12.03.2019

Športna zveza Maribor letos že 4. zapored organizira mestni tek, namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem. Kot smo že vajeni, bo tudi letos trasa speljana skozi samo mestno središče in bo med tekom ponujala slikovite poglede na najlepše točke Maribora. 5 km in 10 km trasa sta speljani tako, da se lahko po njih podajo ljubiteljski tekači kot tudi tisti, ki se bodo na trasi spopadli s časom. 

Organizatorjem je v ponos tudi tesno sodelovanje z novim glavnim partnerjem teka – znamko Continental. Nemški tehnološki velikan, ki po svetu zaposluje okrog 240.000 ljudi in je najbolj poznan po svojih premium pnevmatikah, ima namreč prav v štajerski prestolnici sedež za prodajo in marketing pnevmatik za devet držav v regiji Adria.

Sodelovanje sicer ni naključje, saj se filozofija znamke in mestnega teka prepletata v marsikateri točki, med drugim tudi v sloganu #gibajmaribor. Continental svojo pripadnost teku kaže skozi sodelovanje z znamko Adidas – Continentalova gumena zmes namreč omogoča boljši oprijem najboljšim tekaškim copatom njihove blagovne znamke. Sodelovanje Adidasa in Continentala je znano pod sloganom »Get Your Grip« oz. »Občuti oprijem«, z njm pa želijo pri Continentalu poudariti, da dober, varen stik s podlago namreč ni pomemben le ob vožnji z vašim avtomobilom, ampak tudi ob tako vsakdanji stvari, kot je tek po ulicah domačega mesta. Continentalovi podplati, tako kot pnevmatike, dokazano ponujajo odličen oprijem tako na suhih kot mokrih podlagah.

Več o prireditvi na www.gibajmaribor.si.