Maribor
29.01.2018

Maribor, 28. januar 2018 - Športna zveza Maribora je včeraj v hotelu Habakuk izbrala najboljše športnike in športnice minulega leta.

Maribor je dobil športnico in športnika za leto 2017. Strokovni svet Športne zveze Maribor in mariborski športni novinarji so z glasovi izbrali, da je športnica leta alpska smučarka Ilka Štuhec. Športnik leta je postal Ivan Trajkovič WTF tekvondoist in član kluba Red Power. Največji dosežek mu je uspel na svetovnem prvenstvu v Muju (Južna Koreja), na katerem je v kategoriji do 87 kilogramov osvojil bronasto kolajno.

Pri ekipah ni bilo negotovosti. Najboljša ženska ekipa je odbojkarski klub Nova KBM Branik. Mariborčanke so aktualne pokalne prvakinje. Najboljše moštvo je po pričakovanju Nogometni klub Maribor. Železničarski teniški klub Maribor je najboljša ekipa v individualnih panogah, ki je četrtič zapored osvojila prvo mesto v državni ligi.
Trener leta v individualnih športih je postal Gregor Koštomaj in Darko Milanič (trener leta v ekipnih športih).

Naj perspektivna športnika sta postala smučarka Nika Tomšič in judoist Enej Marinič.

Najboljši športniki invalidi 2017 so: Danica Padežnik, Marino Kegl in ekipa Društva gluhih in naglušnih Podravja v futsalu.

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja Cizljeve plakete v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja, ki ga podeljuje Športna zveza Maribor za odmevne športne dosežke v članskih kategorijah, za izjemno uspešno organizacijsko in strokovno delo pri razvoju športa.
Komisija za priznanja pri ŠZ Maribor je odločila, da najvišja priznanja na športnem področju v Mariboru dobijo štirje dolgoletni zaslužni delavci v različnih športnih panogah.
Cizljeve plakete za leto 2017 so prejeli: Akademsko planinsko društvo Kozjak, Vili Vindiš, Marjan Peter Auguštin in Rudolf Majcen.

PLAKETA – za posebne dosežke za leto 2017 so prejeli: evropski prvak v kickboksu Gregor Stračanek, plesalca Anna Mashchyts in Damir Halužan ter nogometaš, kapetan NK Maribor Markos Tavares.

Fotogalerijo izbora športnika Maribora 2017 si lahko ogledate na facebook strani Športne zveze Maribor

Iskrene čestitke vsem športnikom.