Maribor
05.04.2018

V Mariboru bomo danes lahko spremljali prvo tekmo finala državnega odbojkarskega prvenstva za ženske. V boj za lovoriko se podajajo odbojkarice Nove KBM Branik in Calcit Volleyja. Branilke naslova, Mariborčanke, bodo v finalni seriji lovile že petnajsti naslov, Kamničanke si bodo skušale priigrati četrtega.

Ekipi, ki sta v zadnjih devetih sezonah pobrali vse državne in pokalne lovorike, Mariborčanke šest državnih in sedem pokalnih, Kamničanke pa tri državne in dve pokalni, bosta sicer igrali že v devetem zaporednem finalu, prednost domačega igrišča pa bodo imele štajerske odbojkarice. Slednje, glede na rezultate v letošnji sezoni, v tem dvoboju veljajo za favoritinje, saj so redni del prvenstva zaključile na prvem mestu, edini poraz na domačih tleh pa so jim zadale prav odbojkarice Calcit Volleyja. Mariborčanke so bile ob tem uspešnejše še v finalu letošnjega pokalnega tekmovanja. A tudi Kamničanke so v letošnjem prvenstvu izgubile le dvakrat, proti Novi KBM Branik in Formuli Formis, s katero so imeli nekaj težav tudi na prvi polfinalni tekmi.

Prvo finalno srečanje se bo začelo danes, ob 18. uri, v dvorani Lukna, z neposrednim prenosom na programu Sportklub 1. Prva tekma za 3. mesto pri ženskah med Formulo Formis in Alianso Šempeter bo v soboto, 7. aprila, v Hočah.

Spored tekem finalne serije:
četrtek, 5. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18.00)
sreda, 11. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 20.00)
ponedeljek, 16. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18.00)
četrtek, 19. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 18:00)

ponedeljek, 23. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00)

avtor: OZS