Maribor
23.06.2017

Rokometaše mariborskega Branika bo ponovno vodil Marko Šibila, s katerim so dosegli največje uspehe v zgodovini mariborskega rokometa. Z njim se bodo skušali vrniti na »pota stare slave«.
Zadnji dve sezoni sta bili za mariborski rokomet slabši od visokih pričakovanj in zastavljenih ambicij vodstva kluba, edina svetla točka je osvojitev 2. mesta v letošnjem Pokalu Slovenije. Po Slavku Iveziču je dobršen del minule sezone moštvo vodil Sebastjan Sovič, ki mu je uspela uvrstitev v finale Pokala Slovenije, a žal ne tudi v končnico za prvaka v državnem prvenstvu. Zato so se v vodstvu RK Maribor Branik odločili, da posežejo po preverjenem receptu. »Najprej bi se Sebastjanu Soviču zahvalili, da je bil pripravljen prevzeti moštvo v kriznih časih ter za ves njegov vložen trud in energijo ter ne nazadnje za odličen rezultat v pokalnem tekmovanju. Zavedamo se, da je bilo njegovo delo vse prej kot lahko, ampak želimo da mariborski rokomet rezultatsko raste. Osvojitev pokalnega srebra je spoštovanja vreden rezultat, toda 7. mesto v prvenstvu ni v skladu z vizijo kluba. Zato smo se odločili, da ponovno sklenemo sodelovanje z Markom Šibilo, ki je bil v letih od 2010 do 2014 kreator zgodovinskih dosežkov mariborskega rokometa. Skratka skupaj si želimo napredovati od doseženih uspehov, kjer so se naše poti po zelo uspešnih 4 sezonah in pol razšle.« so povedali v vodstvu RK Maribor Branik.
Prva medalja v državnem prvenstvu-bron v sezoni 2013/14, tri četrtfinala v treh različnih evropskih pokalih in skupinski del Pokala Evropske rokometne zveze so uspehi, ki jih je z mariborskih Branikom dosegel Marko Šibila. Gre za zgodovinske mejnike, katerih prekositev zagotovo pomeni velik izziv. »V vodstvu RK Maribor Branik so izrazili željo po vnovičnem sodelovanju in zaradi enakih pogledov, kako naj bi celotna zadeva potekal v prihodnje, smo zelo hitro našli skupni jezik. Veselim se ponovnega dela v tako zdravi sredini, večji del moštva predstavljajo mladi igralci za katere sem slišal, da so zelo zagnani. Prepričan sem, da bomo ustvarili dobre rezultate, vse pa je seveda povezano z vloženo energijo in kakovostnim delom ter pripravljenostjo in visoko moralo vseh, ki so kakorkoli povezani z delom v klubu.« je dejal 55-letni Mariborčan in novi trener RK Maribor Branik Marko Šibila