Maribor
25.02.2019

V nedeljo 10.3. 2019, ob 18. uri, bo v mariborski Dvorani Union izvedena predstava »DVOJNA NAPAKA«, ki je namenjena staršem otrok – športnikov. Predstava se na poljuden in komičen način dotakne aktualnih vsebin in dilem, s katerimi se srečujejo starši mladih športnikov vseh športnih panog ter ponuja odgovore na številna vprašanja, kot so npr.:
Kdaj je potrebno otroka vključiti v šport? Kateri šport je primeren za mojega otroka? Ali intenzivni trening v otroštvu res prinaša tudi boljše rezultate? Kako motivirati otroka za šport? Kakšna je vloga starša pri športu? Kako starši učinkovito podpiramo otroke pri športu? Kaj prinaša vrhunski šport?
Predstava poteka v obliki zabavnega dialoga dveh nekdanjih vrhunskih športnikov:
Miha Čmer (1977) – nekdanji profesionalni igralec košarke, ki ga je športna pot ponesla v študentsko ligo v ZDA ter v društva na Islandijo, v Litvo, Polzelo, Šoštanj, Koper in Laško. Igralec z 20-letnimi izkušnjami vodenja žoge, športnik od glave do peta, ki pomaga mladim upom košarke. Miha je preizkusil svoje sposobnosti v ultramaratonu, najraje pa se sprehaja po tenis igrišču, kjer nastavlja lopar in jezi nasprotnike s svojim neznanjem teniške igre.
Peter Bevc (1973) – slovenski judoist s kopico izkušenj s področja borilnih športov, dela z mladostniki in otroki, mentorstva, kot tudi iz izobraževalnega in tekmovalnega področja. Mojster juda 3. dan je bil vrsto let zaposlen kot vrhunski športnik v športni enoti MORS. Danes pomaga najmlajšim narediti prve korake v judo šoli Judo Jaka in je velik ljubitelj tenisa.
Predavanje soorganizirajo ZMŠD Branik, Nogometni klub Maribor in Judo klub Branik. Zasnovano je kot eno od skupnih usposabljanj Branikovih klubov s ciljem povezovanja otrok, trenerjev, funkcionarjev in staršev v Ljudskem vrtu in Mariboru.
Vabimo vas, da se nam pridružite. Zagotovite si vstopnico čim prej, saj je število prostih mest omejeno!