Maribor
23.10.2017

RK MARIBOR BRANIK – RD LL GROSIST SLOVAN 29:24(16:13)

Rokometaši mariborskega Branika so srečanje 7. kroga Lige NLB odigrali tokrat v Lukni v Ljudskem vrtu, kjer so ugnali ljubljanski Slovan.
Po uvodnem vodstvu Slovana 0:1 so mariborski rokometaši z delnim izidom 4:0 ušli gostom iz Ljubljane. Toda ne za dolgo, saj je strelec uvodnega zadetka na srečanju Robert Sankovič v 14. minuti poskrbel za prvo izenačenje(8:8). V 19. minuti je Andris Celminš zadel za 11:9, prednost zadetka ali dva za mariborski Branik pa je, kljub minuti odmora na obeh klopeh, ostala vse do zvoka sirene za konec polčasa. Nato pa je Filip Jerenec poskrbel za fantastičen gol iz prostega strela in Branik je odšel na odmor pri rezultatu 16:13. Toda varovanci Marka Šibile, ki je minuto odmora zahteval že v 40. minuti, so priigrano prednost zapravili v 41. minuti, ko za izenačenje na 18:18 ponovno poskrbel Sankovič. A je nato vijoličastim rokometašem uspel preobrat in le 5 minut kasneje, po zaslugi Uroša Štumpfla in Roka Cvetka, povedli 23:19. Kot se je izkazalo v nadaljevanju so Mariborčani končno zatrli upor Slovana, ki se do konca ni več uspel približati, mariborski Branik pa se je tako lahko zasluženo veselil novih dveh točk.

Rok Cvetko, igralec RK Maribor Branik: Zadovoljni smo z novim osvojenim parom točk. Še enkrat se je pokazalo, da je letošnja liga res izenačena in da v nobeno tekmo, tudi domačo, ne smeš iti ležerno. Maksimalno smo se pripravili tudi na to tekmo, ki smo jo dobro odprli. Nato je sledilo nekaj izključitev na naši strani in Slovanu smo dovolili, da se nam je povsem približal. Vendar smo jih v nadaljevanju »pretekli« in morda izbrali nekaj boljših odločitev v odločilnih trenutkih ter na koncu zasluženo zmagali.