Maribor
16.04.2018

Naši borci in borke so na evropskem prvenstvu sloga ITF v Mariboru dokazali, da sodijo med najboljše.

Mladinsko in člansko evropsko prvenstvo v tekvondoju sloga ITF (neolimpijska disciplina) v dvorani Lukna v Mariboru je privabilo blizu 650 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 držav. Največ uspeha so imeli predstavniki Rusije, ki so osvojili skupno 36 kolajn. Slovenci so s tremi zlatimi, sedmimi srebrnimi in petimi bronastimi kolajnami sedma najuspešnejša država.

"Po tekmovalni plati smo izjemno zadovoljni. Tolikšne bere kolajn nismo pričakovali. Na lanskem prvenstvu v Bolgariji smo jih osvojili pet, tokrat kar petnajst," je tekmovanje ocenil trener reprezentance Aleš Zemljič. Zadovoljen obraz je kazal tudi predsednik organizacijskega odbora Tomaž Barada. "Organizacija je bila velik zalogaj. Težave smo imeli zlasti z zagotavljanjem prenočišč, saj je v Mariboru od srede do nedelje vsak dan bivalo približno 1400 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev. Veseli smo, da ni bilo nobenih zapletov, pohvale so deževale z vseh koncev," je povedal Barada, prvi mož organizacijskega odbora.

Za Slovenijo so v članski konkurenci srebrne kolajne osvojile Urša Terdin (do 75 kg), Nika Zagorc (do 50 kg), Jerneja Jenšterle (nad 75 kg) in Elizabeta Crnkovič (do 68 kg), bronasto pa Ema Viškovič (do 50 kg). Članice Ema Viškovič, Elizabeta Crnkovič, Urška Gazvoda, Urša Terdin, Jerneja Jenšterle in Teja Toplak so osvojile tudi ekipni bron. V mladinski konkurenci sta blesteli Tyra Barada, 13-letna hči nekdanjih asov tekvonodoja in kikboksa Tomaža in Biance Barada, ki je v kategoriji do 45 kg osvojila zlato kolajno. "Prvič sem nastopila na evropskem prvenstvu, zato sem izjemno zadovoljna z dosežkom. Nisem ga pričakovala. Je nagrada za večmesečno trdo delo," se je smejalo mladi šampionki iz mariborskega kluba Proficio Hwarang.

Zlato kolajno je osvojila še Tina Baloh (nad 65 kg). "To je moj največji uspeh doslej. Na prvenstvo sem bila zelo dobro pripravljena. Odslej bom še bolj trdo trenirala," je povedala 17-letna članica celjskega kluba Hyong. V mladinski kategorijah sta srebrni kolajni osvojili Alisa Slemenšek Žagar (do 60 kg) in Maša Kenjalo (do 70 kg), bronaste pa so osvojili Larisa Slemenšek Žagar (do 55 kg), Sven Hojs (do 62 kg) in Timotej Zavec (do 56 kg). "Potem ko sem v drugem krogu izločil svetovnega prvaka, sem bil prepričan, da bom osvojil kolajno. Polfinalni dvoboj sem izgubil šele v podaljšku. Brona sem kljub temu vesel," je dejal 14-letni Timotej Zavec iz kluba Proficio Hwarang. Zavec, Žiga Zagoranski, Oleksandr Tjutjunik, Samir Lavbič, Sven Hojs, Kemal Kabilovič in Marko Gžin so v ekipni konkurenci osvojili srebrno kolajno, dosežke naših pa so z zlato kolajno v ekipni tekmi zaokrožile mladinke Zala Rozina, Larisa in Alisa Žagar Slemenšek, Tina Baloh, Maša Kenjalo in Petra Gobec.

Iskrene čestitke slovenski reprezentanci.

Foto galerijo si lahko ogledate tukaj

Vir novice: https://www.vecer.com/slovenci-trikrat-zlati-6446727

Vse novice

Strani