Maribor
19.07.2017

Teden dni pred pričetkom priprav je prišlo do igralske »rošade« med mariborskim Branikom in velenjskim Gorenjem. V Šaleško dolino se namreč seli novopečeni reprezentant Matic Verdinek, v Mariboru pa bo tri leta vijoličasti dres nosil estonski reprezentant Andris Celminš, sedaj že bivši član Gorenja.
Leta 2012 najboljše levo krilo kadetskega Evropskega prvenstva v avstrijskem Bregenzu je svoj preporod doživel v vijoličastem dresu. Potem, ko v njegovem matičnem Celju niso našli skupnega jezika je leta 2014 na pobudo zdajšnjega trenerja Marka Šibile prišel v Maribor. Tu je iz sezone v sezono vedno bolj napredoval in potrjeval svoj nesporni talent, kar ga je privedlo tudi do vpoklica v člansko izbrano vrsto. Za slednjo je na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EP na Hrvaškem dosegel 5 zadetkov ter tako dodal svoj delež k uvrstitvi na prvenstvo Stare celine. Verdinek je v treh sezonah postal eden pomembnejših členov mariborske igre, v vijoličastem dresu pa je dosegel 271 zadetkov od tega kar 147 v minuli sezoni. »Najprej bi se rad vsem v RK Maribor Branik zahvalil za tri lepe sezone in za možnost, da sem se lahko napredoval in se razvil v takšnega igralca. Tukaj sem se res počutil odlično in z lepimi spomini odhajam novim izzivom naproti. Zelo rad sem oblekel vijoličasti dres, tako da je ob prestopu v Gorenje veliko čustev, ampak vsak športnik stremi k višji ciljem in napredku v svoji športni karieri. Vesel sem, da bom lahko v Velenju doživel še višji nivo igre, kar mi bosta SEHA Liga in Liga prvakov zagotovo omogočila.« je dejal 23-letni reprezentant MaticVerdinek.
Iz Velenja pa v Maribor prihaja 21-letni estonski reprezentančni levičar Andris Celminš. Slednji je v Velenje prišel pred dvema letoma, a je obe sezoni odigral kot posojeni igralec v Ribnici(27 tekem-41 golov) in v Slovenj Gradcu(27 tekem-87 golov). Z vodstvom mariborskega Branika je sklenil dvoletno sodelovanje.